Ontdek de opleiding Samenbouwer Vlieg­tuig­bouw

Interesse / aanmelden

BBL-opleiding vliegtuigbouw

Vind je vliegtuigen geweldig? Dan zit je goed bij GKN Fokker. Iedereen in de luchtvaart – en daarbuiten – kent dit prachtige Nederlandse bedrijf. Zonder onze staarten, vleugeldelen en rompdelen zouden gigantische Boeings en Airbussen nooit van de grond komen. Bij Fokker hebben we een supergave 2-jarige BBL-opleiding Samenbouwer – Vliegtuigbouw.

Leren én werken tegelijk

GKN Fokker is een erkend leerbedrijf. De BBL-opleiding Samenbouwer – Vliegtuigbouw duurt twee jaar. Je volgt 1 dag in de week theorieles. Deze lessen worden verzorgd door het Da Vinci College in Dordrecht of door het Alfa College in Hoogeveen, afhankelijk van waar jij de opleiding volgt.

Vakken die je volgt zijn bijvoorbeeld theorie over materialen, algemene vliegtechniek, constructieleer en tekeningen lezen. Maar ook vakken als informatica, Engels en communicatieve vaardigheden zitten in je pakket. Tijdens de praktijklessen breng je het geleerde in de praktijk. Dat kan zowel op een van de twee colleges als op onze praktijkschool in Hoogeveen of Papendrecht.

Naast de praktijklessen loop je ook 6 periodes van 6 tot 7 weken stage bij GKN Fokker. Je ziet op deze manier verschillende afdelingen, leert met verschillende materialen werken en diverse technieken toe te passen.

Als je voor de opleiding wordt aangenomen, krijg je een leer-/arbeidsovereenkomst en een salaris. Het salaris is in het eerste jaar 100% van het wettelijk minimum jeugdloon en in het 2e jaar, bij goed functioneren, 110%. Je krijgt snipper- en ADV dagen die je in overleg kunt opnemen. Daarnaast ben je verplicht om in de zomervakantie minimaal 2 en maximaal 3 weken vakantie op te nemen. Wij zorgen voor je schoolboeken, gereedschap en persoonlijke beschermingsmiddelen. Kortom, goed geregeld dus.

Heb je een vmbo-diploma met de vakken wis- en natuurkunde? Wil jij je graag inzetten om een goede vakman of vakvrouw te worden? Collegialiteit en samenwerken zijn termen die bij jou passen? Dan kun jij je vanaf nu voor deze opleiding aanmelden. De opleiding start ieder jaar in september.

Als je interesse in de opleiding hebt dan meld je je aan via de knop ‘interesse / aanmelden’.

  • We nemen contact met je op en na verdere belangstelling volgt er een test. Dit is een technische test waarbij we jouw gevoel voor luchtvaart testen. De test duurt 3,5 uur.
  • Als je de test gehaald hebt volgt er een sollicitatiegesprek.
  • Denken wij dat jij geschikt bent naar aanleiding van het gesprek? Dan krijg je diverse documenten mee naar huis. Denk hierbij aan geheimhouding en militaire screening.
  • Om je aanmelding officieel te maken moet je nog worden ingeschreven bij het Da Vinci College voor Papendrecht of het Alfa college in Hoogeveen voor de BBL-opleiding.
Interesse / aanmelden
Het mooiste aan de opleiding vlieg­tuig­bouw
Speel video take off
Waarom een BBL-opleiding bij GKN Fokker
Speel video take off
Wat vertel je over de opleiding vlieg­tuig­bouwer bij Fokker
Speel video take off
Geld verdienen & studeren bij Fokker
Speel video take off
Naar homepagina